Cesta za pokladem

Pátek 7. 6. 2024 byl den ve znamení hledání pokladu. Nejdříve se děti musely vydat na dobrodružnou a strastiplnou cestu parkem. Zdolat všechny případné překážky, aby zjistily, kde se poklad nachází a mohly si ho zasloužit.

U staré borovice sbíraly šišky na jednu velkou hromadu a musely dávat pozor na smůlu. U horního rybníka prolézaly tunelem a přijímaly, že budou mokří od hlavy až po paty, protože brzy ráno pršelo. Poblíž spodního rybníka přeskakovaly a podlézaly překážky, a přitom odolávaly otravným komárům. Na louce u dřevěné veverky se prověřila jejich rychlost, obratnost i odvaha, když probíhaly pod točícím se lanem. S padákem u bazénu se otestovala jejich schopnost spolupracovat. Následovalo házením kroužků na cíl, chůze po medvědích tlapkách, chůze s míčkem na lžičce. Během posledních dvou úkolů ukázaly svou nebojácnost. Při manipulaci s plechovkami poznávaly, co je v nich ukryto. K překvapení se v nádobě s pískem objevily dávno ztracené zbytky z pirátského pokladu.

Celou cestu zvládly hravě, rychle a s úsměvem na tváři, a tak jim letní víla – strážkyně pokladů za odměnu prozradila, kde je ukrytá stříbrná truhlice s pokladem. A věřte, že našly.