Jarní stezka

V pátek 19. 4. 2024 jsme se společně s dětmi vydali na jarní procházku parkem spojenou s plněním úkolů. Počasí venku sice připomínalo spíše období zimy, ale nezabránilo nám pomoct víle Sněžence přivolat do přírody zpět jaro.

Během cesty si děti vyzkoušely přeskok, podlez, podběh pod lanem, trénovaly trpělivost a obratnost. Kolem stromů v parku nosily míček na lžičce, snažily se kroužkem zachytit daný cíl, chodily na medvědích tlapkách. Nejdůležitějším úkolem bylo najít a nasbírat spoustu klacíků, ze kterých poté tvořily velké sluníčko v trávě.

Na děti nečekaly jen úkoly zaměřené na motoriku. Objevily se také úkoly, které potrápily jejich hlavičky. Hledaly stíny, cestu bludištěm, podle slovního popisu správný úl pro včelky. Podle obrázků poznávaly jarní písničku.

Bylo chladno, vítr foukal, nebe se mračilo, ale i sluníčko na chvíli vykouklo. Děti vše zvládly hravě. Někdy s malým protestem, někdy se slzičkami, ale ve většině převládal hlavně úsměv. Na pár střípků z akce se můžete podívat na následujících fotografiích.